Har din katt blivit för fet?

När många ser en tjock katt tänker de antagligen att det är en gravid katt eller att det är charmigt att den har blivit rund om magen. För nog känner många igen hur katten Garfield med sin lata livsstil och ständiga hunger för pasta har satt en gullig prägel på feta katter? I vilket fall så äger många innekatter som enbart rör sig inomhus. Det leder till att katten ofta får för lite motion, speciellt om man bor i en liten lägenhet. Sen är det lätt hänt att många överdoserar matmängden till katten.

Försäkringar för katter

Var går gräsen för kattfetma? Går du och tänker på om din katt behöver banta? Kanske har du varit lite för generös med godsakerna till katten? Hela 40 procent av alla innekatter lider av övervikt. Det är så pass att det är skadligt för deras hälsa och leder. Katters övervikt kan likt människans leda till diabetes, problem med hjärta och lungor. Övervikten gör också att katten får svårt att putsa sig över kroppen som den annars gör och då blir pälsen sakteligen torr, mjällig och tovig. Vad många inte tänker på är att för en katt blir den där lilla räkan en kaloribomb i relation till kattens lilla kropp.

Aktivera katten så mycket som möjligt

Undvik att ge katten mat som är menad för människor. Ge den enbart sådan mat som är till för katter för annars blir det lätt att katten får i sig för mycket kalorier. Till exempel tonfisk med olivolja är riktigt fet mat för en liten katt. Har du ett växthus kan du plantera kattgräs. Det är nämligen nyttigt för kattens matsmältning eftersom det innehåller mycket fibrer. Sen hjälper det katten att hosta upp hårbollar också. Annars är det bra att få katten att röra på sig så mycket som möjligt med leksaker eller om du har möjlighet att ta ut den i koppel.

Leave a Reply

mts_best