Ett kattigt bröllop

Som sann kattfantast är det kul att låta bröllopet gå i ett kattigt tema. Kanske till och med katten eller katterna får vara med på bröllopet? I sådana fall är det bra om man kan ha festen hemma, för få (om ens någon) fyrbening vill följa med till en stimmig lokal där folk spelar musik och dansar och håller tal och slamrar med bestick. Men en mindre middag på hemmaplan där man bara bjudit in de närmaste, det är ett firande som kissen skulle sätta sin ok-stämpel på.

Om man vill göra hela bröllopet kattigt kan man börja med att skicka ut inbjudningskort i form av ett katthuvud eller kanske med en enkel kattsilhuett stämplad på. Det kan dock vara på sin plats att vara tydlig med vem man ska gifta sig med så inte mottagaren tror att man blivit hundra procent crazy cat lady och ska gifta sig med katten. Sedan är det dags att tänka på klädsel. Kattkostym är kanske att överdriva, men däremot kan man ha en fin tiara formad som kattöron eller kanske ett vackert silversmycke i form av en katt. Det finns faktiskt också snygga och stilrena plagg med mönster som katthuvuden. Det behöver inte alls se ut som ett barnkalas, bara för att det är katter som tema.

Tårtan ska man förstås inte glömma. En riktigt tjusig bröllopstårta måste man ha, den är pricken över i på bröllopsfesten. Man kan beställa tårtor med vackra bilder på, till exempel av sin egen katt, eller kanske kan man pynta tårtan med små sockerfigurer eller marsipanfigurer föreställande en själv och partnern i form av katter. Ett sommarbröllop bör förstås ha en tårta med smak av frukt, bär eller fläder medan ett vinterbröllop kan ha andra, mustigare smaker, som choklad eller friskt, som citrus.

Vad äter man för kattigt på ett bröllop? Ja, vad sägs om en förrätt med räkor?Till huvudrätt blir fisk och skaldjur gott. Kanske en fransk gryta med vitlöksaioli och till det ett nybakat surdegsbröd med riktigt gott smör? Servera vitt vin till maten. Vill man ha lite snacks efteråt är det perfekt med räkchips och små ostkuber. Nu kanske inte en riktig katt skulle vilja ha det så, men det är festligare om man sticker fast en tandpetare i ostkuben och adderar något sött, som en bit frukt, eller något salt, som en oliv.

Dekorera borden med små katter. Kanske en till varje person, som till på köpet håller varsitt placeringskort? Som duk kan man ha vanlig vit lakansväv från Ikea och sedan ta textilfärg och en stämpel formad som en tass (trampdynor) och stämpla över hela duken, så att det ser ut som om katten har gått där. Häng också gärna upp glada ballonger eller vimplar med kattmotiv.

Leave a Reply

mts_best