Veterinärkostnader för katter

Att ha katt ger mycket för ens livskvalitet, men det finns också mycket att tänka på innan en katt införskaffas. En katt lever i många år och under hela tiden behöver den ha bästa tänkbara vård. Nu är katter lyckligtvis ett djur som är relativt fritt från sjukdomar, men om en katt blir sjuk kan kostnaderna snabbt skjuta i höjden.

Skaffa en veterinärvårdsförsäkring för katt

Det kan vara bra att lägga en summa varje månad på att ha en bra försäkring som täcker sjukdomar och vård för katten. En olycka kan gå snabbt och akut djursjukvård är idag väldigt kostsamt. Om katten behöver vård under en längre period kan det behövas att en ägare måste låna 200000 för att täcka hela kostnaden. Det är givetvis värt det för ens kompis och ett mycket bra val för att kunna ta hand om katten. Räntorna är idag fortfarande låga och att ge djuret bästa tänkbara vård är ett måste för bra djurhållning.

En veterinärvårdsförsäkring täcker en del av kostnaderna, men sällan hela beloppet. Olika försäkringar har olika villkor och det är viktigt att göra en noggrann undersökning innan en försäkring tecknas. Tanken är att katten sedan ska ha sin försäkring livet ut.

Rehabilitering

Efter en sjukdom eller skada följer en tid av rehabilitering för katten. Det kan handla om allt från att ägaren själv få se över kattens rehabilitering till att den behöver specialträning av något slag. I en del försäkringar ingår även rehabiliteringen och det kan vara gynnsamt för att hålla kostnaderna nere. Det är vanligare att djur som hästar och hundar behöver rehabilitering, men även katter behöver det ibland för att kunna bli återställda. Vattenträning är en vanlig metod för hundar och hästar.

Regelbundna hälsokontroller

Ett bra sätt att mota Olle grind är att göra regelbundna hälsokontroller. God tandhälsa kommer att göra att kattens allmäntillstånd hålls hög och det i sin tur kommer att leda till ett mer hälsosamt liv. För den som vill hålla katten i god vigör gäller även att katten varje dags erbjuds rent och fräscht vatten samt foder av hög kvalitet.

En bra tumregel att följa är att gå på kontroll en gång per även om katten varit frisk hela tiden. Saker som ägaren inte kan upptäcka kan uppstå och på hälsokontrollen går det även att ta bort tandsten och liknande. Idag har det även blivit vanligt med diabetes för katter och att upptäcka det i tid är bra för att katten ska fortsätta kunna ha ett värdigt liv.

Ta väl hand om din katt och rådgör alltid med veterinär vid minsta misstanke om sjukdom eller andra förändringar. Djurskyddslagarna som finns i Sverige säger att ägaren har ansvar över att se till att djuren får vård om de blir sjuka.

Leave a Reply

mts_best