Att jämföra katter och hundar  

Både katter och hundar är mycket populära husdjur och fungerar mycket bra att dela sitt hem med. Om man jämför hela världens statistik om dessa två djur så är katten det mest populära husdjuret. Men jämför man istället runt om i Cute little cat with green eyes lying downvärldsdelarna så finns det en skillnad. I USA, Asien och Europa beräknas det finnas fler katter än hundar. Ser man istället till Afrika och Australien så är hundar mer populära. Båda hundar och katter kan vara mycket keliga och vill gärna ha omsorg och kärlek. Deras ljud kan vara mycket olika och katter har upp till 100 olika läten, medan hunden endast har 10 olika. När det gäller tämjning av dessa två djur så skiljer det sig också markant. Katter genomgår nämligen nästan ingen sorts tämjningsprocess.

När en katt försöker kommunicera sig med en människa så hörs nästan enbart lätet jamning, medan när en katt kommunicerar med en annan katt så hör man främst väsande eller spinnande ljud. Katter hör extremt väl och har hela 32 muskler som styr hörseln samt kan rotera sina öron 180 grader. Detta förklarar varför katter oftast snappar upp ljud mycket snabbare och tydligare än människan, som endast har Seven week old golden retriever puppy outdoors on a sunny day.6 muskler som styr ytterörat. Vidare så kan inte katten uppleva söta smaker och har färre smaklökar än jämfört med människan. När det gäller svettkörtlar så har inte katter dessa spridda runt om hela kroppen utan endast på tassarna. Ursprungligen så har nästan alla katter kort päls, men genom uppfödning av katter så ändrades detta och det blev populärt att äga katter med längre päls.

I Europa så anses katten vara ett husdjur, vilket det även görs i Asien, men i Asien så anses katter också vara en delikatess och man beräknar att det äts runt 4 miljoner katter varje år. I USA under 60-talet så satsades runt 20 miljoner dollar för att använda katter för att spionage mot Sovjetunionen, men dock dog den första spionkatten när den blev tragiskt överkörd av en taxi.

För mer intressanta fakta eller information om katter så kan man besöka denna sida.

Leave a Reply

mts_best